torstai 31. maaliskuuta 2016

Vanha maalaistalo WIP eli kootut selitykset 1

Blogger temppuilee taas ikävästi, enkä saa normaalin kokoisia kuvia sivuille. Yritin muokata sitä jo koodilla, josta en oikeasti ymmärrä hölkäsen pöläystä, mutta se ei auttanut. Ilmeisesti kuvat ovat jatkossa pienempiä kuin mitä tähän asti, enkä tykkää siitä yhtään! Alkuperäinen koko venyy nyt yli koko blogin leveyden, ja seuraavaksi suurin kuva on liian pieni. Ensimmäinen kuva on kopioitu Sims foorumilta, joten se on sellainen kuin kuuluukin. En tiedä mitä taas sählään.

Aloitin Aaronsimsin Aurora Skies Boho Chic -muokkauskilpailuun maalaistalon rakentamisen, joka jäi silloin jumiin. Olen nyttemmin jatkanut rakentamista, ja ajattelin jakaa sen edistymisestä kuvia ja paljon höpötystä. Kilpailuketjussa on paljon ihania ja inspiroivia kuvia!

Minulla oli alusta asti hyvin selkeä kuva saunasta ja aitasta, ja päärakennukseen ja puutarhavajaan oli myös paljon ideoita, jotka eivät toimineet tai niitä oli vaikea yhdistää.

roof_zpsv3jkwurj.pngAlkumetreillä jäin pohtimaan harmaan lattian ongelmaa, mutta siihen löytyi ratkaisu. Lattian pystyreunan voi tapetoida, mutta jätin saunan terassin katon silti ilman lattiaa, sillä tarvitsin toista rakennusta varten punaisen lattian reunan, ja kerroksen kaikki lattiat maalautuvat aina samalla kuosilla. Olisin halunnut lattian alhaalta päin kuvaamista varten, mutta jos sille on joskus tarvetta, laitan lattian paikalleen silloin. Muuten se näyttää näin paremmalta.


Kun rakentaminen alkoi tökkiä, syntyi Lindin perhe. Vaaleahiuksisen Beaten pohjasim oli jo valmiiksi sen hetken lempisimini, ja tämän lapsi sai nimen Unna. Unna rakastaa maalaamista ja partiota. Beate muutti Aurora Sky'hin Unnan kanssa erottuaan tämän isästä etsimään rauhaa ja uutta alkua ja toimii esikoulun opettajana. Toiveet toteutuivat ja hän tapasi Ulrikan, jonka kanssa on nyt naimisissa ja heillä on yhteinen lapsi Linnea. Ulrika on ammattipuutarhuri ja hän pitää omaa kukkakauppaa. Naispari kehittyi vähän vahingossa, ja koska halusin kaksi lasta, teki Ulrika pari sukupuolen vaihdosta matkan varrella :D Asukkaiden kehittyminen taloon synnytti paljon tarinoita, jotka ohjasivat rakentamista.

Tässä hirveässä kuvassa on Ulrika kaljuna miehenä. Niskä vääntynenä hän kauhistelee naapurin kamalaa asuvalintaa...

Beate ehdittiin kerran kidnapata kesken kaiken.
Rakastan vanhoja aittoja! ♥ Tämä luhtiaitta on saanut kylkeensä punamultamaalin ja uudet ikkunat, ja se seisoo tukevasti kivien päällä, jotta vilja pysyisi kuivana eikä homehtuisi. Yläkerta on hieman normaalia kerrosta matalampi, enkä siksi saanut niihenpunaisia tolppia reunaa viimeistelemään. Ulrika on maalannut ikkunanpuihin pöllön ja kukan.
Tässä kuvassa näkyy sauna, halkovaja ja maakellari. Sauna pohjautuu todelliseen saunarakennukseen, jossa olen koko ikäni päässyt saunomaan. Täytyy laittaa tontti lopulta järven rantaan, jotta simit pääsevät myös uimaan. Halkovajaan en ole kovin tyytyväinen, mutta maakellari onnistui lopulta melkoisen säätämisen jälkeen hyvin. Senkin idean pohja on todellisuudessa samassa pihassa kuin sauna, mutta ei näytä lainkaan samalta. Sen sisältä löytyy hyllyt hillopurkeille.
Niliaitta ja puutarhavaja. Niliaitastakin puuttuu lattia, enkä valitettavasti saanut siihen tehtyä mitenkään luukkua. Sen alle sopisi hyvin kanakoppi. Turvekatoilla kasvaa vähän ylipitkää heinää, mutta se on paras mihin pääsee ilman CC kamaa. Puutarhavajan seinät ovat ongelma, koska rakensin näkyvän katon lattiasta käyttämällä ConstrainFloorElevation-koodia, ja se nostaa päätyseiniä keskeltä vinoon. Siitä syystä kaikki tapetit vääntyvät myös ja seinää on vaikea saada näyttämään luonnolliselta.
Lindit saunomassa vanhassa saunassa. Harmi, ettei simsin saunalla ole mitään tekemistä suomalaisen oikean saunan kanssa. Häveliäästi kaikki ovat myös uimapuvuissaan, vaikka saunovat perheen kesken naisporukalla :D

Päärakennuksesta puuttuu vielä kuva, ja se onkin ongelmallinen tapaus. Tein sen kanssa paljon kokeiluja, ja lopputuloksesta saattaa tulla hieman epäkäytännöllinen.
 Kävin kesällä Ahvenanmaalla ja otin Kökarilta ja Föglöstä pari inspiraatiokuvaa rakennusta varten.

4 kommenttia:

 1. ihana aitta,ja muutenkin ihana tontti :)
  ihan Blogi sulla ;)
  en keksi muuta sanottavaa :)
  ps: tuli hirvee into pelata xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi kiva kuulla, että inspiroiduit pelaamaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivon saavani sen valmiiksi ja ladattavaksi kesään mennessä, jotta simit pääsevät kesämökkeilemään!

   Poista